Service

Ett besök på Maxinge Center ska förutom inspirerande upplevas som smidigt, effektivt och tidsbesparande. Generösa öppettider tar fasta på att du ska kunna välja att handla när det passar dig bäst. Här kan du läsa om våra tjänster (presenterade i bokstavsordning). 

Bankautomat, spel och post
Tillgång till bankautomat (OttoPlus) för kontanter med bank- och kreditkort. Bankautomaten finns strax utanför köpcentrets norra huvudentré. I bankautomaten kan du både lyfta kontanter och göra kontanta insättningar till ditt konto. Mera information om funktionaliteten finns vid bankautomaten.
I huset kan du även spela hos ATG samt Paf, denna service erjuds via Ombudet Spel & Café på det norra entrétorget. Lekia, i en lokal bredvid Ombudet, fungerar som postombud för Åland Post.

Batteriåtervinning
Höger om Sparhallens ingång (vid pantreturen), kan du lämna dina förbrukade batterier.

Bensin, drivmedel och laddning av elbil
Bensinstationen St1 på Maxinges rymliga parkering servar dig med prisvärt drivmedel. På centrets södra gavel kan du ladda din elbil.

Buss till Maxinge
Det finns över 20 regelbundna bussturer till Maxinge. Här kan du läsa mera om busstrafiken samt se turlistor.

Effektförvaring
Vid ingången till toaletterna finns ett skåp för effektförvaring av exempelvis ytterkläder eller väskor som du inte vill bära med dig under ditt besök. Skåpen fungerar med en pant på en euro, pengen får du tillbaka när du åter låser upp skåpet.

Hemkörning
Nu kan du också få varor inköpta på Maxinge hemkörda inom fasta Åland. För hemkörning av varor inom Mariehamn och Jomala betalar du 25 € och för hemkörning av varor till övriga fasta Åland betalar du 35 €. Dessa priser gäller per leveranstillfälle. Hemkörningen bokas och betalas hos Ombudet/Lekia, där du kommer överens om en lämplig tid för leverans. Vid leverans hjälper även chauffören till som bärhjälp.

Hjärtstartare
En hjärtstartare finns tillgänglig vid Maxinges södra entrétorg, precis vid ingången till Sparhallen.

Hundparkering
Strax utanför den norra huvudentrén finns en hundparkering för upp till tre hundar. Hundparkeringen har tre låsbara "kupéer", lås och vattenskål kan du kostnadsfritt låna hos Musti & Mirri som du hittar strax innanför entrén. Hundparkeringen är i skugga största delen av dagen och har skyddande väggar och tak.

Husdjur inne i Maxinge
Under ditt besök på Maxinge Center kan du ha med dig ditt husdjur med följande förutsättningar: Husdjuren är välkomna i de publika utrymmena, men ogärna inne i affärerna av hänsyn till personer med allergier. Om ni har med husdjur i de publika utrymmena får de fyrfota vännerna inte lämnas ensamma.  

Lekplats
En rymlig lekplats för barnen finns vid köpcentrets norra entrétorg. På lekplatsen finns en inhägnad klätterställning som är lämplig för barn upp till cirka åtta år. Barn får inte lämnas oövervakade på lekplatsen, men i direkt anslutning till lekplatsen finns Ombudet Spel & Café där föräldrarna kan koppla av med en kopp kaffe eller något annat gott medan barnen leker.

Misebilen
Misebilen stannar till alla tisdagar mellan kl. 19.00 och 19.30 vid södra parkeringen. Till Misebilen kan du lämna återvinningsmaterial (metaller, förpackningar, papper m m), farligt avfall (sprayburkar, målerirester, rengö­ringsmedel, ljuskällor, elektronik m m) och upp till 20 liter porslin, keramik, planglas och dricksglas. Säckar med brännbart, textilier och grovavfall avlämnas mot avgift eller med förköpta sopmärken.
Denna service omfattar medlemskommunerna (Mariehamn, Jomala, Hammarland, Lumparland, Kökar och Sottunga). Kom ihåg att ta med Misekortet så erhåller du servicen utan avgift.

Parkering
Vi erbjuder självklart gratis parkering med särskilda handikapp- och familjeparkeringsplatser som låter besökaren koncentrera sig på det viktiga.

Returhantering
I Maxinge Center finns en modern och snabb maskin för returhantering av pantflaskor och pantburkar. Returhanteringen hittar du precis bredvid ingången till Sparhallen.

Rullstol, rollator och kundvagn för rullstol
Vid det södra entrétorget finns en rullstol, en rollator samt en kundvagn anpassad för rullstol att låna för personer med olika former av rörelsehandikapp. Hela Maxinge Center är överlag handikappvänligt med samtliga affärer i ett våningsplan och generösa ytor och serviceutrymmen.

Skötrum och amning
Vid planeringen av Maxinge Center har målet varit att shoppingen tillsammans med hela familjen ska vara en trevlig upplevelse. Skötrum för barnen finns i handikapptoaletten som du hittar vid Synsam, i närheten av köpcentrets södra huvudentré. Utanför toaletterna finns en soffa där mammor är välkomna att amma sina barn.

Take away
Maxinges kafé- och restaurangkoncept har naturligtvis ”take away” som en service om du inte har tid att sitta och avnjuta din måltid eller fika i en sober miljö – allt för din bekvämlighet och smidighet.

Taxi
Taxi från köpcentret kan du enkelt beställa genom Taxibolaget. Vid både södra och norra huvudentrén finns gratistelefoner där du bara genom att lyfta luren kommer i direktkontakt med Taxibolaget. Meddela dem ditt namn samt vid vilken entré du väntar så plockar de upp dig efter en kort stund.

Toaletter
Toaletter för både damer och herrar finns i närheten av Bistro Koppargrytan, i närheten av köpcentrets södra huvudentré.

WiFi
Gratis WiFi i Maxinge Centers alla publika utrymmen samt i våra kafé- och restaurangutrymmen är en självklarhet.

Vår ambition är att den kunniga personalen och det täta samarbetet mellan köpcentrets affärer och servicepunkter ska ge dig en så hög servicegrad att du vill komma tillbaka många gånger.