Service

Ett besök på Maxinge Center ska förutom inspirerande upplevas som smidigt, effektivt och tidsbesparande. Generösa öppettider tar fasta på att du ska kunna välja att handla när det passar dig bäst.

Gratis parkering
Vi erbjuder självklart gratis parkering med särskilda handikapp- och familjeparkeringsplatser som låter besökaren koncentrera sig på det viktiga.

Take away
Maxinges kafé- och restaurangkoncept har naturligtvis ”take away” som en service om du inte har tid att sitta och avnjuta din måltid eller fika i en sober miljö – Allt för din bekvämlighet och smidighet.

Gratis WiFi
Gratis WiFi i Maxinge Centers alla publika utrymmen samt i våra kafé- och restaurangutrymmen är en självklarhet.

Bankautomat, spel och post
Tillgång till bankautomat, ATG, Veikkaus, Paf, Post och spel är en del av våra kundanpassade servicetjänster.

Hjärtstartare
En hjärtstartare finns tillgänglig vid Maxinges södra entrétorg, precis vid ingången till Sparhallen.

Hundparkering
Strax utanför den norra huvudentrén finns en hundparkering för upp till tre hundar. Hundparkeringen har tre låsbara "kupéer", lås och vattenskål kan du kostnadsfritt låna hos Musti & Mirri som du hittar strax innanför entrén. Hundparkeringen är i skugga största delen av dagen och har skyddande väggar och tak.

Husdjur inne i Maxinge
Under ditt besök på Maxinge Center kan du ha med dig ditt husdjur med följande förutsättningar: Husdjuren är välkomna i de publika utrymmena, men ogärna inne i affärerna av hänsyn till personer med allergier. Om ni har med husdjur i de publika utrymmena får de fyrfota vännerna inte lämnas ensamma.  

Skötrum, toaletter och amningsplats
Vid planeringen av Maxinge Center har målet varit att shoppingen tillsammans med hela familjen ska vara en trevlig upplevelse. Lekytor för barnen, skötrum för våra minsta och amningsplats – Det har vi tänkt på. I Maxinge Center är barnen välkomna!

Effektförvaring
Vid ingången till toaletterna finns ett skåp för effektförvaring av exempelvis ytterkläder eller väskor som du inte vill bära med dig under ditt besök. Skåpen fungerar med en pant på en euro, pengen får du tillbaka när du åter låser upp skåpet.

Returhantering
I Maxinge Center finns Finlands största maskin för returhantering av pantflaskor och pantburkar. Returhanteringen hittar du precis bredvis ingången till Sparhallen.

Rullstol, rollator och kundvagn för rullstol
Vid det södra entrétorget finns en rullstol, en rollator samt en kundvagn anpassad för rullstol att låna för personer med olika former av rörelsehandikapp. Hela Maxinge Center är överlag handikappvänligt med samtliga affärer i ett våningsplan och generösa ytor och serviceutrymmen.

Bensin och drivmedel
Bensinstationen St1 på Maxinges rymliga parkering servar dig med prisvärt drivmedel.

Misebilen
Misebilen stannar till alla tisdagar mellan kl. 19.00 och 19.30. Till Misebilen kan du lämna återvinningsmaterial, farligt avfall, upp till 10 liter med porslin, planglas och keramik utan avgift. Säckar med brännbart och deponi kan avlämnas mot avgift. Möbler, stora mängder och/eller skrymmande avfall ska i första hand lämnas till återvinningscentralerna i Ödanböle och Norrböle. Denna service omfattar medlemskommunerna (Mariehamn, Jomala, Hammarland, Lumparland, Kökar och Sottunga). Kom ihåg att ta med Misekortet så erhåller du servicen utan avgift.

Biluthyrning
Nu finns det även uthyrningsbilar att tillgå hos Maxinge Center. Genom 2-K Hyrservice kan du hyra antingen en toppmodern och komfortabel personbil av farmarmodell eller en rymlig och modern skåpbil för dina transporter. För prisförfrågningar och bokningar, ring +358 40 1877 446.

Busstransporter till Maxinge
Bussbolaget Röde Orm kör i samband med skolårets terminer alla skoldagar två dagliga turer mellan Mariehamn och Maxinge. Bussen kommer från Järsö, passerar Baltichallen kl. 13.50, GE-huset/Ålandsvägen kl. 13.52 och är framme vid Maxinge kl. 14.00. Nästa runda passerar Baltichallen kl. 14.50, GE-huset 14.52 och är framme vid Maxinge kl. 15.00. Avgångar från Maxinge mot Mariehamn blir därmed kl. 14.00 och kl. 15.00. Bussen stannar på flera hållplatser längs vägen, signalera för stopp. Busstransporten kostar 2 euro per väg. Efter sommaruppehållet återupptas trafiken. Vid Maxinge finns busshållsplatsen söder om Sparhallen, i närheten av St1-stationen.

Taxi
Taxi från köpcentret kan du enkelt beställa genom Taxibolaget. Vid både södra och norra huvudentrén finns gratistelefoner där du bara genom att lyfta luren kommer i direktkontakt med Taxibolaget. Meddela dem ditt namn samt vid vilken entré du väntar så plockar de upp dig efter en kort stund.

Vår ambition är att den kunniga personalen och det täta samarbetet mellan köpcentrets affärer och servicepunkter ska ge dig en så hög servicegrad att du vill komma tillbaka många gånger.