Sparhallen - Så gjorde vi Åland billigare!

 
I januari 1981 grundades Sparhallen av Max och Ingalis Sirén i gamla Edoverken i Strandnäs. Sortimentet bestod huvudsakligen av non-food och torra livsmedel. Inköpen gjordes redan då direkt från tillverkaren eller från importören - utan mellanhänder. Det fanns inga färskvaror. Det gavs heller ingen kredit.

1985 var det dags att utvidga och då flyttade Sparhallen till nybyggda lokaler på egen mark i Sviby, Jomala.

1998 kom nästa steg i utvecklingen. Sparhallen öppnade en fullständig färskvaruavdelning. De populära handelstorgen (vita, röda och gröna torget) med lägre temperatur är sedan länge mycket omtyckta och välbesökta.

2003 var det åter dags att utvidga igen då både lager och butik byggdes ut med nästan 2 000 kvadratmeter. Sparhallens framgångsrika strategi bygger fortsättningsvis vidare på samma grundkoncept: Inköp ska göras direkt från tillverkare eller importör. Inga rabatter eller kredit, det vill säga fasta låga priser för alla.
 

Nu öppnar Ålands mest kompletta och prisvärda handelsplats!

Tio år efter den förra tillbyggnaden är det dags för att slå upp dörrarna till Ålands första köpcentrum. I slutet av april 2013 står den nya handelsplatsen för hela familjen klar som en fortsättning på den entreprenörssatsning som Max och Ingalis Sirén med familj inledde redan i början av åttiotalet. Under våren 2018 köptes hela verksamheten (Maxinge och Sparhallen) av Trivsel Ab, men grundidén med handeln i köpcentret är oförändrad.

Innanför Maxinge Centers portar döljer sig ett för Åland helt nytt koncept: Vi samlar det bästa inom mode, design, beklädnad, sport & fritid, hem & interiör, leksaker & babyprodukter, produkter för hemmafixaren, hälsokost samt produkter för hund och katt under ett och samma tak.

Därefter fyller vi på med dagligvaror, livsmedel, delikatesser för gourmeten samt ett flertal kafé- och restaurangkoncept som mättar både kropp och själ i en avslappnande miljö.

Varmt välkommen in!